پرسشهای پرتکرار مانجارو
From Manjaro
Views
Actions
Namespaces
Variants
Tools
Revision as of 13:29, 4 April 2022 by K2latmanesh (talk | contribs)
لینوکس نام کِرنِلی است که سامانهٔ گنو را قدرت میبخشد. گنو/لینوکس، که لینوکس نیز نامیده میشود، یک سیستم عامل آزاد و اُپِنسورْس است، به این معنی که میتوانید آزادانه از آن استفاده کرده و آن را توزیع کنید. لینوکس که در اصل در سال ۱۹۹۱ توسط برنامهنویس فنلاندی لینوس توروالدز توسعه یافت، کِرنِلی فوقالعاده قدرتمند و قابل اعتماد است که در ترکیب با سامانهٔ گنو، بیشتر برای کارساز های اینترنتی(سِروِرها)، تلفنهای همراه و تبلتها (مانند اندروید) استفاده میشود. علاوه بر این، استفاده از گنو/لینوکس بهعنوان یک سیستمعامل جایگزین برای رایانههای شخصی نیز در طول سالها در حال رشد بوده است و هماکنون چندین میلیون کاربر مزایای آن را کشف کردهاند.
مزایای بسیاری وجود دارد. گنو/لینوکس آزاد برای استفاده، بسیار کارآمد و فوقالعاده سریع است. نسخهٔ مانجارو با میزکار ایکساِفسیئی تنها در چند ثانیه راهاندازی میشود و فقط از ۲۰۰ مگابایت حافظه برای اجرا استفاده میکند. همچنین، سامانههای لینوکسی بسیار امن هستند و تحت تأثیر حجم عظیمی از ویروسها، تروجانها، کرمها یا بدافزارهای ویندوزی قرار نمیگیرند. دهها هزار نرمافزار از جمله معادلهای نرمافزارهای محبوب ویندوزی مانند مایکروسافت آفیس وجود دارد که کاملاً آزاد هستند. همچنین با استفاده از نرمافزارهای سازگاری مانند Wine یا PlayonLinux میتوان به راحتی بسیاری از برنامه های محبوب ویندوز را در گنو/لینوکس اجرا کرد. لازم به ذکر است که مثالهای ارائه شده در اینجا قادر به پوشش کامل این مزایا نیستند!
یکیدوتا نیست. گنو/لینوکس بر پایه فلسفهای کاملاً متفاوت از فلسفهٔ شرکتهای انتفاعی مانند مایکروسافت و اپل عمل میکند. سامانههای لینوکسی و نرمافزارهای کاربردی از طریق حمایتهای مالی، اعانهها و البته سختکوشی تعداد زیادی از علاقهمندان تأمین میشوند. لینوکس به دلایل بسیار خوبی دارای یک پایگاه هواداران اختصاصی و بسیار مشتاق است.
به طور کلی، جدیدترین فنّاوری به آخرین فنّاوریی اطلاق میشود که توسعهٔ آن به پایان رسیده و کاملاً آزمایش شده است. لبهٔ فنّاوری آن است که توسعهاش به پایان نرسیده و/یا هنوز در حال آزمایش است. بنابراین استفاده از فنّاوری آزمایشی، خطر غیرقابل اطمینان یا ناپایدار بودن را به همراه دارد.
خیر. مانجارو همانند توزیعهای مبتنی بر آرچ مانند Archbang یا Anarchy Linux نیست. تفاوتهای ظریف و متعددی بین مانجارو و آرچ وجود دارد، که واضحترین آنها (شامل استفادهٔ مانجارو از مخازن نرمافزار اختصاصی خود)، در صفحه دربارهٔ مانجارو پوشش داده شده است.
خیر. مانجارو به گونهای پیکربندی شده است که از مخازن نرمافزار اختصاصی خود استفاده کند، با این حال در صورت تمایل همچنان میتوانید به مخزن کاربر آرچ (AUR) که توسط اجتماع کاربری نگهداری میشود برای نرمافزارهای اضافی دسترسی داشته باشید. علاوه بر این، اگر میخواهید به جدیدترین نرمافزارهای لبهٔ فناوری نیز دسترسی داشته باشید، مخازن آزمایشی و ناپایدار مانجارو در دسترس هستند.
بله، البته این عمل توصیه نمیشود و تنها افرادی که دانش لازم را دارند باید چنین عملیاتی را انجام دهند. از نظر کاربردی سادهتر است که سامانهٔ خود را برای تبدیل آماده کنید و فقط آرچ را نصب کنید.
- ویرایشهای پرچمدار به طور مستقیم توسط اعضای اصلی تیم مانجارو نگهداری میشوند و عموماً براساس یک برنامه مرتب و منظم منتشر میشوند.
- ویرایشهای اجتماع کاربری توسط تیم گستردهتر مانجارو نگهداری و بر پایهٔ پشتکار این گروه بهروز می شوند. اینکه نمایهها و ISOها چند وقت یکبار بهروز میشوند، به خود نگهدارنده بستگی دارد.
- ویرایشهای غیر رسمی توسط اعضای اجتماع کربری مانجارو و با استفاده از ابزارهای ارائه شده توسط مانجارو ساخته میشوند. این ISOها می توانند توسط هر کسی تولید و حاوی هر چیزی باشند. پس قبل از نصب ویرایش غیررسمی، مطمئن شوید که به نگهدارنده اعتماد دارید.
بسیار دوستانه! هم تازهکاران و هم کاربران باتجربه می توانند شرکت کنند، سؤال بپرسند و با سایر اعضای انجمن مانجارو و همچنین خود توسعهدهندگان مانجارو صحبت کنند. برای ارسال در انجمن حتی نیازی به ثبت نام ندارید. علیرغم اینکه مانجارو یک توزیع تازه است، تعداد زیادی اعضای ویژه در انجمن مانجارو حضور دارند که با خوشحالی به سوالات شما پاسخ میدهند و کمکتان میکنند.
نام مانجارو از کوه کلیـمانجارو الهام گرفته شده است، با این حال ممکن است به صورت «Man-jar-o» یا «Man-ha-ro» تلفظ شود.